Oranjerit - Koningsdag Oldenzaal

Het evenement dat de harten van autoliefhebbers sneller laat slaan.

Eén van de hoogtepunten van de jaarlijkse Koningsdagviering in Oldenzaal is de Oranjerit.

Ruim vijftig oldtimers en andere speciale auto’s zullen rond 09.00 uur worden opgesteld onder de Plechelmustoren en vanaf 10:00 uur starten deze fantastische auto’s voor de Oranjerit.
Alle deelnemende auto’s laten de harten van autoliefhebbers sneller slaan. Enerzijds nostalgie en anderzijds brullende machines zijn de ingrediënten voor een rit waaraan eigenaren van klassieke automobielen uit het hele land meedoen. Het is niet alleen bijzonder om te zien hoe de equipes zich voorbereiden op de tocht maar ook heel vermakelijk om te zien en horen hoe startofficial Tom Westendorp de auto’s met inzittende driver en co-driver/navigator beschrijft, moed inspreekt en het startsein geeft.

Na de start rijden de auto’s op basis van een routeboek
waarin verschillende navigatietechnieken zijn opgenomen een route door Twente, Drenthe en de Duitse grensstreek. Rondom het middaguur wordt er gezamenlijk geluncht. De route eindigt op een (nog geheime) culinaire plaats in Oldenzaal.

Autoliefhebbers mogen dit event niet missen. Inschrijven kan via www.oranjerit.nl en via facebook.com/oranjerit.  Wees er snel bij want er kunnen maximaal 50 equipes inschrijven. 
Website: ww.ccco.nl