Oranjerit - Koningsdag Oldenzaal

Het evenement dat de harten van autoliefhebbers sneller laat slaan.

Wellicht het hoogtepunt van de jaarlijkse Koningsdag viering in Oldenzaal is de Oranjerit. Ruim vijftig oldtimers en andere speciale auto’s zullen rond 09.00 uur worden opgesteld aan de voet van de Plechelmustoren en vanaf 10:00 uur zullen deze fantastische auto’s worden afgestart voor de Oranjerit.
Alle deelnemende auto’s laten de harten van autoliefhebbers sneller slaan. Enerzijds nostalgie en anderzijds brullende machines zijn de ingrediënten voor een rit waaraan eigenaren van klassieke automobielen uit het hele land meedoen. Het is niet alleen bijzonder om te zien hoe de equipes zich voorbereiden op de tocht maar ook heel vermakelijk om te zien en horen hoe startofficial Tom Westendorp de auto’s met inzittende driver en co-driver/navigator beschrijft, moed inspreekt en afstart.
Na de start rijden de auto’s op basis van een routeboek waarin verschillende navigatietechnieken zijn opgenomen een route door Twente, Drenthe en de Duitse grensstreek. Rondom het middaguur wordt er gezamenlijk geluncht. Daarna volgt het middal van de route dat weer eindigt op een (nog geheime) culinaire plaats in Oldenzaal.
<br>
<br>
De oranjerit wordt georganiseerd door de Classic Car Club Oldenzaal (CCCO). De CCCO is een vereniging van Twentse Klassieke Autoliefhebbers. De oranjerit begon in 2001 als evenement voor de club zelf maar is uitgegroeid tot landelijk event. Autoliefhebbers mogen dit event niet missen. Inschrijven kan via www.oranjerit.nl en via facebook.com/oranjerit. De inschrijving is vanaf heden geopend. Wees er snel bij want er kunnen maximaal 50 equipes inschrijven. 
Website: ww.ccco.nl